nr szkolenia: MA/0104/Std/2024
- Rozpoczęcie:
- 2024-10-24 o godzinie 13:00
- Forma:
- Stacjonarne
- Miejsce:
-
KOSZYKI_ Food And Mood. Spotkanie Profesjonalistów: Projektowanie i aranżacje przestrzeni gastronomicznych.
Space ul. Koszykowa 63, I piętro
Warszawa
- Kontakt do organizatora:
- 22 856-21-28
mazowiecka@izbaarchitektow.pl
- Czas trwania szkolenia:
- 2 godz.
Szkolenie archiwalne
KOSZYKI_ Food And Mood. Spotkanie Profesjonalistów: Projektowanie i aranżacje przestrzeni gastronomicznych.
MA/0104/Std/2024
Szkolenie poświęcone zagadnieniom związanym z projektowaniami przestrzenigastronomicznych oraz obiektów związanych z produkcją i serwowaniem żywności.
2024-10-24
13:00 - 13:20
Studia kulinarne - czy warto je projektować jako samodzielny byt? Katarzyna Nadolska, Food And Mood. Space.
13:20 - 13:40
Oświetlenie w sektorze Hospitality – Alina Piotrowska, L&L Luce&Light.
13:40 - 14:00
Przepis na bezpieczeństwo doprawione designem - Agnieszka Kubica.
W prezentacji poruszone zostaną aspekty bezpieczeństwa pracowników oraz korzyści wynikających z zastosowania odpowiednich podłóg i okładzin ściennych. Dlaczego antypoślizgowość w Gastro jest tak istotna? Jaka jest różnica między klasą antypoślizgowości R a PTV?14:00 - 14:20
Poczęstunek, przerwa
14:20 - 14:40
Ogólnodostępna przestrzeń sanitarna w sektorze usługowym i zaplecze gastronomiczne – Jacek Teper, DELABIE.
14:40 - 14:50
Nowoczesne rozwiązania Audio - Video w przestrzeniach gastronomicznych – Wojciech Hurnik.
Podczas prezentacji zostaną przedstawione możliwości wykorzystania monitorów i ścian LED oraz elementów nagłośnienia w przestrzeniach gastronomicznych (urządzenia specjalne, projektowane z myślą o gastronomii, ekrany LED, jako elementy tła w projektowanych wnętrzach, scenach), nagłośnienie strefowe - głośniki emitujące dźwięk ograniczony do wybranych obszarów.14:50 - 15:30
Projektowanie technologii kuchni profesjonalnych: praktyczne wytyczne dla architektów - arch. Mateusz Tyburczy. Konsultant FCSI, projektant technologii, właściciel biura projektowego DGREE.
Zagadnienia wykładu: praktyczne aspekty projektowania kuchni, wymagania, standardy, wymogi takie jak między innymi bilans powierzchni, funkcjonalność, ergonomia, zatrudnienie, media, elementy budowlane i wykończeniowe w miejscach gdzie architektura styka się z technologią, wytyczne i założenia ułatwiające proces projektowy, obowiązujące normy.Mateusz Tyburczy – konsultant FCSI, projektant technologii, właściciel biura projektowego dgree, absolwent architektury Politechniki Śląskiej w Gliwicach, po studiach zajmował się projektowaniem parków logistycznych, obiektów magazynowych i produkcyjnych. Przez ostatnie 11 lat związany z projektowaniem technologii zapleczy gastronomicznych w obiektach biurowych, hotelowych, magazynowych, logistycznych oraz przemysłowych w tym wysokiej wydajności zapleczy kuchni produkcyjnych. Od 2019 roku konsultant międzynarodowej organizacji FCSI zrzeszającej specjalistów w zakresie projektowania technologii kuchni komercyjnych.
Miejsce
KOSZYKI_ Food And Mood. Spotkanie Profesjonalistów: Projektowanie i aranżacje przestrzeni gastronomicznych.Space ul. Koszykowa 63, I piętro
Warszawa
Forma
StacjonarneKontakt do organizatora
22 856-21-28
mazowiecka@izbaarchitektow.pl