nr szkolenia: DS/0108/Std/2024
- Rozpoczęcie:
- 2024-11-21 o godzinie 13:00
- Forma:
- Stacjonarne
- Miejsce:
-
Beer Loft_Browary Wrocławskie, ul. Jedności Narodowej 224/1,
Wrocław
- Kontakt do organizatora:
- 71 344-33-69
dolnoslaska@izbaarchitektow.pl
- Czas trwania szkolenia:
- 2 godz.
Spotkanie Profesjonalistów: Projektowanie i aranżacje obiektów GASTRO / szkolenie stacjonarne we Wrocławiu
DS/0108/Std/2024
Poszerzenie wiedzy z zakresu projektowania przestrzeni gastronomicznych oraz obiektów związanych z produkcją i serwowaniem żywności.2024-11-21
13:00 - 15:20
Program:
13:00 – 13:20 Oświetlenie w sektorze Hospitality – Alina Piotrowska, L&L Luce&Light.
13:20 – 13:40 Przepis na bezpieczeństwo doprawione designem - Agnieszka Kubica,
W prezentacji poruszone zostaną aspekty bezpieczeństwa pracowników oraz korzyści wynikających z zastosowania odpowiednich podłóg i okładzin ściennych. Dlaczego antypoślizgowość w Gastro jest tak istotna? Jaka jest różnica między klasą antypoślizgowości R a PTV?
13:40 – 14:00 Ogólnodostępna przestrzeń sanitarna w sektorze usługowym i zaplecze gastronomiczne – Wojciech Ozga, DELABIE.
14:00 – 14:30 Przerwa, poczęstunek.
14:30 – 15:20 Projektowanie technologii kuchni profesjonalnych: praktyczne wytyczne dla architektów - arch. Mateusz Tyburczy.
Zagadnienia wykładu: praktyczne aspekty projektowania kuchni, wymagania, standardy, wymogi takie jak między innymi bilans powierzchni, funkcjonalność, ergonomia, zatrudnienie, media, elementy budowlane i wykończeniowe w miejscach gdzie architektura styka się z technologią, wytyczne i założenia ułatwiające proces projektowy, obowiązujące normy.
arch. Mateusz Tyburczy – konsultant FCSI, projektant technologii, właściciel biura projektowego dgree, absolwent architektury Politechniki Śląskiej w Gliwicach, po studiach zajmował się projektowaniem parków logistycznych, obiektów magazynowych i produkcyjnych. Przez ostatnie 11 lat związany z projektowaniem technologii zapleczy gastronomicznych w obiektach biurowych, hotelowych, magazynowych, logistycznych oraz przemysłowych w tym wysokiej wydajności zapleczy kuchni produkcyjnych. Od 2019 roku konsultant międzynarodowej organizacji FCSI zrzeszającej specjalistów w zakresie projektowania technologii kuchni komercyjnych. Wrocławianin.
Beer Loft to nowa wrocławska restauracja zlokalizowana w dawnym browarze Piast przy ulicy Jedności Narodowej, w pomieszczeniach dawnej butelkowni. Pomysłodawcami nowego miejsca są Michał Rawski oraz Tomasz Kirsz – właściciele browaru Miastolas w Kluczborku. Jest to połączenie multipabu oraz restauracji. Do urządzenia obiektu użyto materiałów pochodzących z dawnego browaru Piast. Są to między innymi żeliwne kafle, okiennice i drewniane belki.
Miejsce
Beer Loft_Browary Wrocławskie, ul. Jedności Narodowej 224/1,
Wrocław
Forma
StacjonarneKontakt do organizatora
71 344-33-69
dolnoslaska@izbaarchitektow.pl