HoReCa - projektowanie nowoczesnych obiektów hotelowo - gastronomicznych
WP/0068/Std/2018

HoReCa - projektowanie nowoczesnych obiektów hotelowo - gastronomicznych dla wymagających klientów. Poznanie zagadnień związanych z wymaganiami sanitarno-epidemiologicznymi, zielonym budownictwem i certyfikacją, dobrym wzornictwem oraz najnowszymi technologiami w odniesieniu do projektowania hoteli.
Omówienie etapów procesu projektowego i pułapek czyhających na inwestorów i architektów. Poszerzenie wiedzy na temat współpracy przy inwestycjach HoReCa, poznanie wymagań, oczekiwań i realiów.

2018-10-17

10:45 - 11:00

Rejestracja uczestników

11:00 - 12:00

Wykłady tematyczne

1. Trendy w projektowaniu nowoczesnych wnętrz hotelowych z uwzględnieniem najnowszych rozwiązań podłogowych - Łukasz Panek, Menadżer Segmentu SSHL w Tarkett

2. Wyposażenie obiektów HoReCa -  Małgorzata Konikiewicz, New Business Development Manager, Kinnarps Polska. 

3. Inteligentne i energooszczędne sterowanie klimatem w budynkach hotelowych  -  Artur Pezda,  Consulting Sales Manager, Daikin Airconditioning Poland

12:00 - 12:15

Przerwa kawowa

12:15 - 13:15

Wykłady tematyczne

1. Zakres i kompetencje inspekcji sanitarnej w procesie inwestycyjnym obiektów HoReCa- Lilla Łabno, Kierownik Oddziału Zapobiegawczego Nadzoru Sanitarnego Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Poznaniu.

2. Kompleksowe projektowanie dla HoReCa – rola zespołu projektowego i realizacyjnego oraz zastosowanie w projektowaniu przestrzeni HoReCa (hoteli, restauracji, kawiarni, cukierni) rozwiązań efektywnych energetycznie -  Danuta Barańska, Creative Director, Tetris.

13:15 - 14:15

Wykład o hotelu City Solei Boutique Hotel i zwiedzanie obiektu

1. City Solei Boutique Hotel - od projektu do eksploatacji, czyli jak na co dzień funkcjonuje obiekt HoReCa.

2. Zwiedzanie hotelu - miejsc ogólnie niedostępnych.
Miejsce
City Solei Boutique Hotel
ul. Wenecjańska 10
Poznań
Cel
Podniesienie wiedzy i świadomości na temat specyfiki projektowania obiektów HoReCa (z ang. Hotel, Restaurant, Cafe), współpracy z inwestorem, specyficznych uwarunkowań sanitarno-epidemiologicznych, rozwiązań nowoczesnej technologii. Poszerzenie wiedzy na temat współpracy między architektem a inwestorem przy inwestycjach HoReCa, poznanie wymagań, oczekiwań i realiów.
Organizatorzy
  • Współorganizator: EduArch Projekt
Aby zarejestrować się na szkolenie, musisz się zalogować!