HoReCa/arch2018 – projektowanie nowoczesnych obiektów HoReCa.
DS/0077/Std/2018

Cykl HoReCa/arch 2018 poświęcony jest tematyce projektowania nowoczesnych obiektów HoReCa dla wymagających klientów. Poruszamy zagadnienia związane z wymaganiami sanitarno-epidemiologicznymi, zielonym budownictwem i certyfikacją, dobrym wzornictwem oraz najnowszymi technologiami. Omówione zostaną etapy procesu projektowego jak i pułapki czyhające na inwestorów i architektów. Każdy z uczestników będzie mógł dowiedzieć się jak współpracować przy inwestycjach HoReCa, jakie są wymagania, oczekiwania i realia. W programie zawsze znajdzie się krótki wykład o obiekcie, w którym się odbędzie szkolenia a także planowane jest zwiedzanie hotelu, miejsc ogólnie niedostępnych.

2018-11-15

10:45 - 11:00

Rejestracja uczestników

11:00 - 11:20

Floor is the new playground – trendy w projektowaniu nowoczesnych wnętrz hotelowych i restauracyjnych - Florian Bougault, Art Director Tarkett Francja .

11:20 - 11:40

Wyposażenie obiektów HoReCa - Małgorzata Konikiewicz, New Business Development Manager, Kinnarps Polska.

11:40 - 12:00

Inteligentne i energooszczędne sterowanie klimatem w budynkach hotelowych - Artur Pezda, Consulting Sales Manager, Daikin Airconditioning Poland.

12:00 - 12:15

Przerwa kawowa

12:15 - 12:45

Zakres i kompetencje inspekcji sanitarnej w procesie inwestycyjnym obiektów HoReCa- przedstawiciel/rzeczoznawca SANEPID

12:45 - 13:15

Kompleksowe projektowanie dla HoReCa

 – rola zespołu projektowego i realizacyjnego oraz zastosowanie w projektowaniu przestrzeni HoReCa (hoteli, restauracji, kawiarni, cukierni) rozwiązań efektywnych energetycznie -  Danuta Barańska, Creative Director, Tetris.
 

13:15 - 13:30

AC Hotel by Marriott Wroclaw - od projektu do eksploatacji, czyli jak na co dzień funkcjonuje obiekt HoReCa.

13:35 - 14:00

zwiedzanie Hotelu

Prowadzący
Posiada wieloletnie doświadczenie zdobyte w wielokulturowych zespołach oraz międzynarodowych strukturach firm. W swojej pracy skupia się na kreatywnych i artystycznych poszukiwaniach w celu zdefiniowania nowego podejścia do marki i kolekcji produktów.
Obecnie zarządza nowatorskimi projektami mającymi na celu wyłonić nowe możliwości marki. W swojej pracy opiera się na idei Design Thinking Obserwując, analizujący nawyki i zachowania potencjalnych użytkowników oraz uwzględniając hipotezy ekonomiczne, artystyczne i socjologiczne stara się przewidzieć możliwości innowacji.


Miejsce
AC Hotel by Marriott Wroclaw
Plac Wolności 10
50-071 Wrocław
Cel
Podniesienie wiedzy i świadomości w środowisku na temat specyfiki projektowania obiektów HoReCa (z ang. Hotel, Restaurant, Cafe), współpracy z inwestorem, specyficznych uwarunkowań sanitarno-epidemiologicznych, rozwiązań nowoczesnej technologii. Poszerzenie wiedzy na temat współpracy między architektem a inwestorem przy inwestycjach HoReCa, poznanie wymagań, oczekiwań i realiów.
Aby zarejestrować się na szkolenie, musisz się zalogować!